Olen monta kertaa törmännyt siihen turhautumisen tunteeseen, kun olen kaupasta yrittänyt löytää jotain sopivaa syötävää vaikkapa lounaaksi. Niin, olenhan oman valintani tehnyt ruokavalioni suhteen, joka todellakin rajoittaa valmisruokien syömistä. Gluteeniton ja maidoton vähähiilarinen ei ole maailman helpoin yhdistelmä. Mutta tieni valinneena ja terveyteni etusijalle nostaneena on tullut vastaan hetkiä, jolloin olen poistunut kaupasta vain vesipullo kädessä.

Mutta nyt, mitä ihmettä onkaan tapahtunut. Aivan ihana uusi yritys Ketokamu on tuonut markkinoille kaksi maukasta keittoa, joiden ainesosasisältö on kerrassaan loistava. Kaiken kruunaa vielä se, että keitot on valmistettu Suomessa ja ovat luomua. Upeaa ja mahtavaa. Voin vain täydestä sydämestäni kiittää tätä ennakkoluulotonta tiimiä, joka näkee myös tämänkaltaisissa valmisruoissa markkinaraon.

Keittoja on kaksi makua. Itämainen Kukkis ja Pirtsakka Parsis. Kukkis on kukkakaalipohjainen vegaaninen kookoksinen sosekeitto, jonka ihana keltainen väri on peräisin Foodinin luomu currystä. Maku on pehmeän mausteinen ja siinä on myös ripaus inkivääriä. Rakenne on ihanan samettinen.

Pirtsakka Parsis pitää sisällään parsakaalia ja kookosmaitoa. Proteiini keittoon tulee herneproteiinista. Molemmissa keitoissa on Foodinin loistavaa luomu-ekstra neitsytoliiviöljyä. Koska rasvaa on runsaasti Keto-ruokavalioon kuuluen, pitävät nämä vegaaniset keitot hyvin nälkää verrattuna tavalliseen esim. perunapohjaiseen kasvissosekeittoon.

Tällä hetkellä näitä kahta keittoa myy Ruohonjuuret sekä K-kaupat. Ilokseni huomasin, että keitot löytyvät myös lähikaupastani K-Supermarketti Lasihytistä. Täältä näet ajantasaisen tilanteen myyntipisteistä, joiden määrä lisääntyy vähitellen.

On myös hienoa kuulla, että Ketokamujen tuotteita on tulossa piakkoin lisää. Vielä ennen joulua markkinoille on tulossa herkkuja juuri sopivasti juhlakauden herkutteluun. En malta odottaa. Täältä lisätietoja uutuuksista sekä keittojen tarkemmat ainesosat.

Sain myös tilaisuuden käydä Tampereella Keto-festareilla Bistro Naapurissa, joka on muuten aivan ihana paikka ilman festareitakin. Vahva suositus tälle tunnelmalliselle ravintolalle, joka sijaitsee aivan keskustassa. Keto-festareilla oli ilo tavata Ketokamu-tiimi ja kuulla myös tulevista tuotteista. Maistatuksessa olivat aivan huikeat The Good Guys Ketokombuchat. Näissä on siis vähemmän sokeria kuin tavallisissa versioissa eli vain
1,5 g/100 ml. Sokerin vähentäminen ei ollut poistanut makua ja hapokkuus oli juuri oikea. Olo oli hyvä lasillisen jälkeen. En ole enää hetkeen voinut juoda ihan kaikkia kombuchoita niiden korkean sokeripitoisuuden vuoksi. Sokeri tuntuu tekevän huonon olon eikä virkistävää vaikutusta tule oikeastaan lainkaan. Aromaattinen Yrttiketo korvaa loistavasti esim. Kuohuviinin alkumaljana. Marjaketo oli ihanan vaaleanpunaista ja sekin kyllä sopii juhlaan kuin arkeenkin. The Good Guysin nykyisetkin kombuchat ovat parhaimpia markkinoilla eivätkä ole liian makeita ketoilijan makuun.

Tämä kirjoitus ei ole maksettu mainos vaan aivan innostuksen energialla kirjoitettu. Olen vain niin innoissani näistä tuotteista, että haluan jakaa tätä hyvää lukijoilleni. Välillä olen käynyt sivupoluilla ruokavalioni suhteen, mutta jotenkin aina palaan takaisin vähähiilariseen ravintoon, koska sitä toteuttaen voin vain niin paljon paremmin.