Kukkakaalipizza

Tein ensimmäistä kertaa tätä vähähiilarista pizzaa, jonka pohjassa on kukkakaalia. Ohjeesta on muutamia erilaisia variaatioita. Tästä tein oman versioni. Koska olen välillä vähän laiska, niin jätin väliin tässä versiossa kukkakaali”riisin” kypsennyksen ja se olisikin ollut turhaa. Halusin pohjasta myös maukkaan ja hyvin koossa pysyvän, joten lisäsin siihen juustoraastetta. Pohja oli erittäin helppo levittää pellille ja muotoilla kaksi pyöreää pitsaa.
Miehen mielestä paras vhh-pizza tähän mennessä. Täytteet voi jokainen valita itse makunsa mukaan.

Pohja
n. 500 g kukkakaalinnuppuja eli n. 700 g painava kukkakaali
100 g juustoraastetta (ihan mikä tahansa käy, kunhan se ei ole kevyttä)
2 luomu munaa
ripaus suolaa

1. Pese kukkakaalinnuput ja jauha monitoimikoneessa hienoksi. Saa jauhaantua yhtä hienoksi kuin mannaryynit.
2. Lisää joukkoon juustoraaste ja munat ja suola. Sekoita tasaiseksi.
3. Muotoile kaksi pyöreää pizzaa tai yksi iso levy pellille.
4. Esipaista pohjaa ilman täytteitä 220 asteessa noin 10 minuuttia (kunnes on saanut vähän väriä).
5. Täytä pohja ja laita uuniin vielä 10-15 minuutiksi.

Esimerkkitäyte:
2 dl tomaattimurskaa
0,5 rkl pizzamaustetta
1/4 mustapippurirouhetta
0,5 dl silputtuja basilikan lehtiä
1-2 sipulia
200 g loimulohta tai lämminsavulohta
10 kpl vihreää tankoparsaa
5 dl juustoraastetta

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Kiitos kivasta ohjeesta! Laiskana tein itse niin, että höyrytin kukkakaaleja n. 10 min ja muussasin ne sen jälkeen. :)

    • Maria Alatalo

      Hei!
      Kiitos:-). Juu, käyhän kukkakaalien käsittely ihan hyvin noinkin. t. Maria

Vastaa