Tässä gluteenittomassa Kievin kana-reseptissä kanan rintafile pysyy kosteana ja mehevänä rapean paneroinnin ansiosta. Makuelämyksen kruunaa kanan sisään piilotettu valkosipuliyrttivoi. Gluteeniton panerointi onnistui mielestäni hyvin näillä raaka-aineilla ja samalla resepti pysyi myös vähähiilihydraattisena. Tein ison määrän kerralla ja kanoja riittikin vielä seuraavalle päivälle. Toimivat hyvin lämmitettyinä ja uskon, että pakastaminenkin onnistuu. Reseptistä tulee noin 10-12 kpl. Vinkki! Panerointia voi kokeilla myös esim. possunlehtipihville tai kalalle.

Tarvitset 2 pkt (600g x 2) Naapurin maalaiskananpojan ohut fileitä maustamattomana

Aloita suolamaalla kanat eli ripottele molemmin puolin niiden päälle ohuelti suolaa ja tee sen jälkeen maustevoi.

2 pkt (600g x 2) Naapurin maalaiskananpojan ohut fileitä maustamattomana
suolaa
Coctail-tikkuja

Maustevoi
100 g luomuvoita
nippu persiljaa (tai esim. basilikaa)
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
ripaus suolaa

1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä hetken ja hakkaa persilja hienoksi.
2. Murskaa valkosipulit ja lisää persiljan ja suolan kanssa pehmeään voihin hyvin sekoittaen.

Panerointi
2 luomumunaa
0,5 dl Pofiberiä
2 dl mantelijauhoja
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouheena

1. Riko munat ja vatkaa niiden rakenne rikki kevyesti ja laita laakealle lautaselle.
2. Laita pofiber omalle lautaselleen ja mantelijauho mausteineen omalleen.
kievin kanakievin kanakievin kanakievin kanakievin kanaPaista kanoja pannulla esim. gheessä tai kookosöljyssä muutama minuutti per puoli, että ne saavat kauniin pinnan. Laita kevyesti paistetut kanat voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nauti esim. parsan tai kukkakaalin kera.