Pakastimesta löytyi vielä viime kesänä pakastamiani ihanan isoja vadelmia ja joulusta oli jäänyt kermaa puolen litran tölkki, joten kun oli pääraaka-aineet kasassa syntyi siitä ihanan pehmeä hyydyke, jossa ei tällä(kään) kertaa ole sokeria. Makeutta antaa Karppi-sokeri eli sukrin, joka on kyllä ainoa sokerin korvike, jonka makua siedän pienissä määrin. Steviaan en totu koskaan ja jos sokeria käytän niin se on sitten kookospalmusokeria, joka olisi kuitenkin liian tummaa tähän valkoiseen jälkkäriin.

5 dl kermaa
2 dl rahkaa
6 liivatelehteä
4 rkl sukrinia
1 limen mehu
2 dl vadelmia
1/4 tl Bourbon vaniljaa

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min.)
2. Vaahdota 4,5 dl kermasta (kaada 0,5 dl kattilaan liivatteiden sulatusta varten) ja lisää siihen rahka, sukrin, limen mehu ja vanilja.
3. Lämmitä kattilassa oleva kerma ja purista liivatteista vedet ja sulata ne kermaan.
4. Lisää kerma-liivateseos vaahtoon ohuena nauhana ja kääntele mukaan myös vadelmat (voivat olla jäisiä).
5. Vuoraa haluamasi astia kelmulla (minulla oli 1,5l salaattikulho) ja kaada seos siihen ja peittele kelmulla. Anna hyytyä vähintään kolme tuntia.
6. Kumoa kulho lautaselle ja ota kelmu pois. Tarjoile vaikka kevyesti paahdettujen ja suolattujen pistaasien kera.