Keltajuuren maku muistuttaa punajuurta ja toimii oikein mukavasti tässä mehevässä kakussa, jonka voi kuorruttaa tuorejuustokuorrutteella.

keltajuuret

Kakku

3 luomu kananmunaa
3 dl kookossokeria
1,5 dl Speltti alkuvehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl Bourbon Vaniljaa
2 tl Ceylonin kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
4 dl keltajuuriraastetta
(n. 3 kpl keskikokoista keltajuurta)
150 g luomuvoita

1. Kuori ja raasta keltajuuret.
2. Sulata voi.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
5. Lisää taikinaan jäähtynyt voisula ja raaste.
6. Kaada taikina 20 cm x 30 cm kokoiseen voideltuun
(tai leivinpaperilla vuorattuun) vuokaan (tai pyöreään kakkuvuokaan).
7. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

keltajuurikakku taikina Kuorrute

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 limen mehu
2 tl kookossokeria

1. Sekoita ainekset keskenään ja levitä jäähtyneet kakun päälle
tai pursota annospalojen päälle.