Laulu onnesta

Kell’ onni on, se onnen kätkeköön,
kell’ aarre on, se aarteen peittäköön,
ja olkoon onnellinen onnestaan
ja rikas riemustansa yksin vaan.

Ei onni kärsi katseit’ ihmisten.
Kell’ onni on, se käyköön korpehen
ja eläköhön hiljaa, hiljaa vaan
ja hiljaa iloitkohon onnestaan.

Eino Leino
tassunjäljet
Tunnustan, olen ollut erittäin onnellinen tänä viikonloppuna enkä ole vajonnut synkkyyteen pitkään, pitkään aikaan muutenkaan. Onneni on varmasti näkynyt ulospäinkin enkä ole sitä yrittänyt piilottaakaan. Ei, en ole saanut lottovoittoa, laihtunut 10 kiloa, saanut uutta työpaikkaa…elämäni puitteet ovat pysyneet kutakuinkin samana. Olen jotenkin onnistunut kasaamaan elämäni onnenmurusista sen verran ison kasan, että voin tunnustaa olevani onnellinen. En ole mikään alati hymyilevä latteuksia jakeleva pelle, vaan sellainen suomalaiseen sielunmaisemaan sopiva hillityn happy. Nauran kun naurattaa ja hymyilen, kun hymyilyttää.
kroatia katolta
En voi siis allekirjoittaa Eino Leinon sanoja onnen kätkemisestä ja sen nauttimisesta yksin. Tulee toki hetkiä jolloin pelkään, että kun tunnustan olevani onnellinen, saan niskaani niin paljon epäonnea, etten tule enää koskaan onnelliseksi. Jos siis vain kätken aarteeni ja hiljaa vaalin onneani yksin korvessa, saan sen mahdollisesti pitää. Silloin on tuskin enää mitään onnea vaalittavana. Nämä ihanat maisemakuvat ovat muuten viime kesältä Kroatiasta. Kuviin tallentuneet hetket ovat murusia siitä onnenkasasta mikä minulla on onni omistaa. Onnelliseksi minut tekee se, että voin nauttia tästä maisemasta myös ensi kesänä. Näitä onnenhetkiä ennen aion kuitenkin nauttia välillä puuduttavasta arjestakin ja repiä vaikka väkisin onnenmurusia harmaistakin päivistä. Olen nimittäin huomannut, että voin tällä tyylillä paljon paremmin.
kroatia
Olen saanut jotain aikaan myös keittössä. Tein mausteisen kookoskalakeiton lämmittämään kylmää ja tuiskuista talvipäivää. Olen aivan ihastunut turskaan raaka-aineena ja myönnetään, jälleen kookosta. Kookoksen ylenmääräinen käyttö johtuu osittain siitä, että olen vähentänyt maitotuotteita ruokavaliossani ja tuntenut itseni erittäin hyvinvoivaksi välttämisen myötä. Juustoa kuitenkin kaipaan ihan hulluna, joten ei minusta ihan ehdotonta paleo-ruokavalion noudattajaa saa. Elämässä pitää kuitenkin olla myös onnen hetkiä ihan vain ruoasta saatavan nautinnon puitteissa. Mieleni teki myös leipoa ja käyttää ihan oikeita jauhoja, spelttiä tosin, näissä omenamuffinsseissa. Tuli muuten pehmeitä ja maukkaita herkkuja. Viljattomuus-teema näkyy kaalipiirakassa, jota olen suunnitellut tekeväni jo pitkään. Nyt oli jäänyt pari palaa kaalia sopivasti jääkaappiin, joten tänään oli piirakkareseptin päivä.
roosa
Näihin tunnelmiin ja näihin kuviin! Erittäin onnellista viikkoa kaikille eikä eletä vain sille perjantaille ja viikonlopulle vaan koitetaan nauttia ihan arkisesta maanantai-illastakin….