Käytin tässä uudessa reseptissä hyödyksi kahta vanhaa reseptiä eli keksinä toimii gluteeniton Pellavaisten brownien resepti ja jäätelöreseptinä on Lakritsijäätelön resepti ilman lakritsia. Resepti vaatii ennakointia eli jäätelöpohja kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Keksipohjakin vaatii tovin jäähtyäkseen. Helteellä valmistus vaatii ripeät otteet, ettei jäätelö ehdi sulaa, mutta tämä on kyllä kaiken vaivan arvoinen. Lopputuloksena oli lapsille erittäin hyvin maistunut keksijäätelö.

Jäätelö
100 g kookossokeria
2,5 dl luomu täysmaitoa
1 luomu kananmuna
4,5 dl luomu kuohukermaa
0,5 tl aitoa vanilja jauhetta tai 1 vaniljatanko siemenineen

1. Sekoita kattilassa sokeri ja munat.
2. Lämmitä maito mikrossa ja kaada kattilaan sokeri-munaseokseen vaniljan kanssa.
3. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä kunnes se alkaa höyrytä ja siitä muodostuu kiisselimäistä.
ÄLÄ KEITÄ!
4. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Lisää kerma ja laita jääkappiin.
Seos on parhaimmillaan kun se on saanut viilentyä yön yli.
Tee jäätelöksi jäätelökoneessa.

Keksipohja
100 g tummaa suklaata (min. 70% kaakaota)
2 luomumunaa
100 g luomuvoita
0,5 dl kookospalmusokeria
1 dl mantelijauhoja
0,5 dl 24h Valo paahdettu ja rouhittu pellavaa
0,5 tl Bourbon vaniljaa
0,5 rkl raakakaakaojauhetta
0,5 dl kaakaonibsejä
1 tl psyllium jauhetta

1. Sulata voi ja suklaa kattilassa ja sekoita sekaisin.
2. Sekoita voi-suklaaseokseen muut aineet.
3. Levitä taikina ohuesti pellille leivinpaperin päälle.
4. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia.
5. Anna jäähtyä hyvin ja laita jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi ennen kuin levität jäätelön päälle.
Keksijädeteko
Puolita hyvin jäähtynyt keksilevy ja levitä toiselle puolikkaalle jäätelöä. Laita toinen puolikas päälle. Jos tässä vaiheessa jäätelö tuntuu kovin sulaneelta, laita koko ”kakku” takaisin pakastimeen hetkeksi. Leikkaa ruuduiksi jähmettyneenä ja säilytä esim. kannellisessa pakastusrasiassa pakastimessa.