Kebab-liha

800 g luomu naudan jauhelihaa
1 – 1,5 rkl Himalajan ruususuolaa
1 rkl Kebab-maustetta
(Huom! Suolan ja kebab-mausteen voi korvata 2 rkl jauhettua mustapippuria ja 1-1,5 rkl suolaa)

1. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Sekoita kunnes lihamassa on kiinteää ja hienojakoista. Voit kypsentää pienen nokareen lihaa esim. mikrossa ja testata onko suolan määrä ok.
2. Asettele pala foliota uunipellille ja muotoile lihasta sen päälle tiivis pötkö. Kääri lihamassa folioon. HUOM! On tärkeää painella ilmakuplat pois lihapötköstä.
3. Annan lihan kypsyä uunissa 4 tuntia 100 asteessa. Tässä ei ole oikotietä onneen eli se on todellakin neljä tuntia ja 100 astetta!
4. Anna lihan vetäytyä 20 min ja leikkaa siitä ohuita siivuja.
5. Tarjoile salaatin, hummuksen ja jogurtti-kastikkeen kanssa.

raakakebabkebabpötkö

 

← Edellinen artikkeli

Seuraava artikkeli →

2 kommentarer

  1. Kiitos kivasta reseptistä! Käytin reseptin mukaan 2rkl suolaa, ja se oli kyllä aivan liikaa, vaikka käytämme yleensä runsaasti ruususuolaa. Muuten onnistunut liha on niin suolainen, että on rajoilla pystyykö syömään.

    • Maria Alatalo

      Moikka!
      Voi harmi,että liha oli liian suolaista. Olen tuolla määrällä kyllä mielestäni tehnyt, etten nyt heti huomaa esim. kirjoitusvirhettä. Pitää kokeilla kun ensi kerran tekee. Muutan reseptiin esim. 1-2 rkl suolaa ja kannataa sitten esim. kypsentää pieni pala lihaa ja maistaa onko suola kohdallaan. t. Maria

Kommentointi on suljettu.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial