Nyt näyttävät erilaiset kasvismaidot olevan kuuminta hottia. Muutama vuosi sitten teinkin mantelimaitoa itse,  ja ajattelin samalla periaatteella kokeilla maitoa gluteenittomasta kaurasta. Tähän itsetekemiseen on pari hyvää syytä. Kaupasta ostettavat valmiit kauramaidot eivät kaikki ole gluteenittomia ja ne ovat aika kalliita. Suurimpaan osaan niistä on lisätty rypsiöljyä, joka ei kuulu ruokavaliooni. Haluan kuitenkin laittaa jotain valkoista aamukahviini kookosöljyn lisäksi ja siihen tämä kauramaito on hyvää.

Suosittelen kokeilemaan, mutta ei kannata tehdä isoa satsia kerralla (ellei käytä paljon), koska tuote ei säily montaakaan päivää hyvänä jääkaapissa. Näillä ainessuhteilla maito on erittäin  täyteläistä ja sopii hyvin kahviin tai mysliin. Vettä voi lisätä, jos on mieltynyt laimeampaan kauramaitoon.

Ainekset
3 dl gluteenittomia luomu kaurahiutaleita (+ vettä liotukseen)
6 dl vettä
ripaus suolaa
(1 tl Bourbon vaniljajauhetta)

Tarvikkeet
Harsovaippa tai muuta harsokangasta
isohko siivilä
blenderi (tehosekoitin)
kulho

1. Laita kaurahiutaleet likoamaan runsaaseen veteen vähintään tunniksi.
2. Huuhtele liotetut hiutaleet useampaan kertaan niin, että limaisuus katoaa.
3. Laita kauramössö blenderiin ja lisää vesi ja mausteet.
4. Asettele isohko siivilä kulhon päälle ja siihen harsokangas.
5. Kaada neste harsoon ja anna valua ja lopuksi voit puristaa maidon kankaan läpi. (Tässä kohtaa onnistun aina hieman sotkemaan, mutta harjoitus tekee mestarin).
6. Pullota valmis maito ja sekoita ennen käyttöä.
kauramaitokaato2018