Olen jo monta päivää pyöritellyt tätä reseptiä mielessäni. Mielikuvissani olen haaveillut kauniista ja erilaisesta gluteenittomasta pizzasta, jossa yhdistyy juuston suolaisuus ja vadelmien makeus. Pähkinät tuovat mukavaa rouheisuutta ja kaiken kruunaa rucolan, baby-pinaatin ja punamangoldin luomu salaattisekoitus, jonka sattumalta löysin Lidlistä. Tämän pizzan syötyään ei ole ähky olo, vaan terveellisyyden melkeimpä tuntee suonissaan. Suosittelen esim. illanistujaisiin, koska tämä pizza on myös kaunis tarjottava.
paleopizza2
Reseptistä tulee yksi pieni pizza.

Pohja
2 luomu munaa
1/4 tl suolaa
0,75 dl mantelijauhoja
n. 1 rkl silputtua tuoretta basilikaa

1. Vatkaa munat kevyesti ja lisää muut aineet joukkoon.
2. Levitä massa ympyrän muotoon pellille leivinpaperin päälle ja esipaista 200 asteessa n. 7-10 minuuttia.

Täyte
100 g aitoa täysrasvaista fetaa tai vuohenjuustoa
10 kpl Pecan-pähkinöitä
n. 20 g punasipulisuikaleita
Rucola, baby-pinaatti ja punamangoldi salaattisekoitusta
10 kpl kotimaisia (pakaste)vadelmia
Extra Virgin Oliiviöljyä

1. Levitä pieneksi paloiteltu fetajuusto esipaistetulle pohjalle ja ripottele sipuli ja pähkinät päälle.
2. Paista uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
3. Laita pizzan päälle vadelmat, salaattisekoitusta kourallinen ja valuta oliiviöljyä säästelemättä päälle.
paleopizza