Karppisämpylät

Näistä tuli oikein mukavia sämpylöitä aamiaiselle tai iltapalaksi. Iltapalajuomana nautin sämpylän kanssa vaniljalla maustettua Pakuri-teetä, jonka avulla olen selättänyt jo muutaman flunssan alun tämän syksyn aikana.

5 kpl isohkoa sämpylää

2 dl maustamatonta mantelimaitoa
3 kpl luomumunia
3 dl mantelijauhoja
1 rkl psylliumia
0,5 tl Himalajan vuorisuolaa
0,5 dl 24h Valo Paahdettu ja rouhittu pellava
1 dl sesaminsiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä

1. Vatkaa munat ja mantelimaito sekaisin.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-maitoseokseen ja anna taikinan turvota n. 15 minuuttia.
3. Muotoile pellille 5 kpl pyöreitä sämpylöitä (onnistuu helposti lusikalla)
4. Paista 220 asteessa n. 15-20 minuuttia.
5. Säilytä jääkaapissa.
karppisämpylä

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Tästäkin taikinasta tuli kovin löysää. Mutta laitoin silikonivuokiin niin pysyy hyvin koossa.

  2. Osa oli vain pellillä ja kaikista tuli hyviä.

  3. Maria Alatalo

    Moi Hannele!
    Juu, taikina on löysää, koska muuten tulee kovin kuivaa. Vuoka on aina hyvä vaihtoehto tai sitten tehdä peltileiväksi.

Vastaa