VHH vuokaleipä

Tämä on muunnelma karpista mantelipeltileivästä onnistui yli odotusten. Tässä ei siis ole yhtään gluteenia ja rakenne on kuitenkin aika leipämäinen ja pysyy koossa.

3 luomu kananmunaa
4 dl luomu kookoskermaa
3 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Himalajan ruususuolaa
1 rkl psylliumia
0,5 dl kuivaa Fibrexiä –> HUOM! Liota hiutaleita vedessä
ennen taikinaan lisäämistä vähintään 20 min
1 dl luomu auringonkukan siemeniä
1 dl luomu kuorittuja kurpitsan siemeniä
0,5 dl Chian siemeniä

1. Laita Fibrex-hiutaleet turpoamaan veteen.
2. Vatkaa munat ja kookoskerma tasaiseksi.
3. Yhdistä mantelijauhot ja muut kuivat aineet ja lisää muna-
kookoskermaseokseen.
4. Lisää taikinaan turvonneen Fibrex-hiutaleet.
5. Anna taikinan seistä (turvota) n. 15 min.
6. Voitele leipävuoka huolellisesti ja levitä taikina tasaisesti.
7. Paista n. 45 min. 215 asteessa.
8. Leikkaa jäähtyneenä viipaleiksi ja esim. pakasta yksittäin tai säilytä jääkaapissa.

karppileipä

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Kokeiluun meni, tuossa se nyt turpoaa.

Vastaa