Olen aikoinaan tehnyt vhh vuokaleipäreseptin, johon tulee mantelijauhoja. Nyt kuitenkin ajattelin tehdä mantelittoman version eli siitä ajatuksesta syntyi tämä maukas gluteeniton vähähiilarinen vuokaleipä.

4 luomumunaa
125 g maitorahkaa
0,5 dl luomu oliiviöljyä
0,5 dl luomu pellavansiemeniä
1 dl luomu sesaminsiemeniä
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl Pofiber (Semper)
1 rkl Chian siemeniä
1 rkl Fibrex (Finax)
0,5 tl Kalaharin suolaa
1 rkl leivinjauhetta

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon rahka ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-rahkaseokseen.
3. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.
4. Voitele pieni leipävuoka (esim. 11 cm x 20 cm) voilla tai oliiviöljyllä ja kaada taikina siihen.
5. Paista leipää 180 asteessa n. 55 minuuttia.
6. Säilytä leipää jääkaapissa tai pakasta siivutettuna.