Karpit tähtitortut

Pitihän se kehitellä viljattomia ja sokerittomia joulutorttuja näin joulun alla. Onnistuivat yllättävän hyvin ja maku on kohdallaan. Tortut kannattaa ehdottomasti tehdä pieniin leivosvuokiin, jolloin niistä saa kauniita.  Taikinasta tulee n. 12 torttua.

Taikina

100 g luomuvoita (pehmeää)
1 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
3,5 dl mantelijauhoja
0,5 rkl Psylliumia
1/4 tl Himalajan ruususuolaa
0,5 tl leivinjauhetta
1 luomu muna

1. Sekoita voi ja jogurtti keskenään hyvin sekaisin.
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan munan kera.
3. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa,
jotta leivonta olisi helpompaa.
Huom! Taikina on aika tahmaista huoneenlämpöisenä.
4. Voitele leivosvuoat ja muotoile pienestä taikina nokareesta vuokaan ”kakkupohja”.
5. Täytä kakkunen sokerittomalla luumusoseella ja tee piparimuotilla tähti kakkusen päälle.
6. Jos haluat kauniin pinnan tortuille, niin voitele ne munalla.
7. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

joulutorttu taikina

Luumutäyte

150 g kuivattuja luumuja (luomu)
makeutusta jos haluaa (stevia, karppisokeri…)

1. Jos luumut ovat kovin kuivia, voit liottaa niitä vedessä tunnin
tai kiehauttaa pienessä vesitilkassa.
2. Soseuta pehmenneet luumut sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa
ja makeuta halutessasi.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. En noin kauniita saanut, mutta hyvää oli. :-) en varmaan jaksanut pitää pakkasessa taikinaa tarpeeksi kauan.

    • Maria Alatalo

      Näissä tortuissa olikin jujuna kärsivällisyys eli yksi tähti kerrallaan torttujen päälle hyvin jähmettyneestä taikinasta. Maku on kuitenkin aina tärkein:-)

Vastaa