Karpit pizzapiiraset

Idea näihin pieniin pizzapiiraisiin lähti pienistä valkoisista piirakkavuoista, jotka ostin Tigeristä. Ideoita voi siis tulla ihan mistä vaan…

Nämä piiraset ovat vähähiilarisia ja eikä niissä ole vehnäjauhoja. Käytin niissä ensimmäistä kertaa Semperin Pofiber perunakuitua, joka sisältää hiilareita todella vähän eli 1 dl sisältää 2,04 g ja reseptissä on vain 1 tl. Perunakuitu sitoo mukavasti nestettä, mutta sitä ei kannata käyttää liikaa, ettei leivonnaisista tule liian kuivia.

Tein nämä siis pieniin piirasvuokiin (4 kpl), mutta taikinan voi annostella pellille leivinpaperin päälle ja levittää pieniksi pyöreiksi levyiksi tai sitten levittää koko taikina isompaan piirakkavuokaan.

Taikina

2 luomumunaa
1,5 dl mantelijauhoja
1 tl Pofiber perunakuitua (Semper)
1 tl Psylliumia
1/4 tl Himalajan ruususuolaa

1. Vatkaa munien rakenne rikki.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muniin ja sekoita tasaiseksi.
3. Anna taikinan seistä hetken, että kuidut turpoavat.
4. Jos käytät pieniä vuokia, voitele ne ja levitä lusikalla tai öljytyin sormin taikinaa vuokaan (ohuelti, koska turpoaa uunissa).
5. Esipaista pohjia 200 asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.
pizzapiiraset taikina

 

 

 

 

 

Täyte esimerkki (tämä riittää siis näihin pieniin piiraisiin hyvin)

Tomaattikastike
1 dl tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/4 tl Himalajan ruususuolaa
1/4 tl mustaapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl tuoretta basilikaa

Muut täytteet
1/2 pieni paprika kuutioituna
1/2 punasipuli pieninä kuutioina
1 dl kinkkusuikaleita
1 dl juustoraastetta

1. Levitä esipaistetuille pohjille tomaattikastiketta.
2. Täytä piiraat ja laita juustoraastetta pinnalle.
3. Paista 220 asteessa n. 10 min.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Kääk! Taas meni kokeiluun!

Vastaa