1 dl Sukrinia (Karppisokeria)
0,5 dl luomu kookosöljyä
1 dl luomu kookoskermaa
200 g luomu kookoshiutaleita

200 g luomu tummaa suklaata (kaakaopitoisuus min. 70%) kuorruttamiseen.

1. Sulata sukrin ja kookosöljy kattilassa.
2. Lisää kookoskerma ja kookoshiutaleet ja lämmitä miedolla lämmöllä.
3. Anna seoksen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten vähintään tunnin jääkaapissa.
4. Muotoile hyvin jäähtyneestä massasta pieniä palloja tai käytä esim. jääpalamuottia tai suklaakonvehtimuottia.
5. Suklaa kannattaa temperoida kuorrutteeseen, että se säilyy kiiltävänä ja napsahtaa suussa.

Suklaan temperointi:
Temperoinnissa suklaata käytetään peräkkäin kolmessa eri lämpötilassa. Sulata suklaa esim. mikrossa miedolla teholla välillä sekoittaen.  Jatka niin kauan kuin saavutat halutun lämpötilan. Tummalla suklaalla ensimmäisen vaiheen lämpötila tulee olla 48-50 astetta. Suklaa tulee tämän jälkeen jäähdyttää 27-28 asteiseksi. VINKKI! Minulla on aina pakastimessa jäätelökoneen jäähdytinkulho eli otin sen käyttöön niin että täytin sen kylmällä vedellä. Laitoin suuklaakulhon veteen jäähtymään ja aika nopsaan päästiin haluttuun lämpötilaan.
Tämän jälkeen suklaata lämmitetään jälleen mikrossa niin, että saavutetaan 31-32 asteinen lämpötila (tumma suklaa). Tämän jälkeen on suklaa valmis käytettäväksi.

6. Kieritä kookospalloja tai patukoita suklaassa ja laita kuivumaan esim. ritilälle. Voit myös valuttaa suklaaraitoja patukoiden päälle.

kookoshiutaleet

kookosöljy kookosaihioitsuklaan temperointiisot kookokset

pienet kookokset