Onnekseni olen nyt muutamaan otteeseen löytänyt metsästä ihania kantarelleja. En ole kovinkaan kokenut sienestäjä, mutta tunnistan nämä keltaiset ihanuudet ja joitain tatteja. En myöskään ole tehnyt sienistä paljon edes ruokaa ja suosin mietoja lajikkeita.  Tänä vuonna näyttää sään olleen suosiollinen sienille ja aikani metsässä vaellettuani törmäsin hyvään kantarellipaikkaan. Siitä sain kerättyä noin reilun litran verran hyväkuntoisia sieniä.
kantarellikastike
Jo aiemmin tein sienisaaliistani, jossa oli mukana muutama tatti ja muutama kantarelli, gluteenitonta kermaista kastiketta. Kun on jättänyt ruokavaliosta pois vehnäjauhot ja myös maissi- ja perunajauhot, on kastikkeiden suurustaminen tehtävä uudella tavalla. Tavallisesti käytän kastikkeiden paksuntajana tuorejuustoa tai mascarponea, kuten tässä reseptissä. Kastike on erittäin helppo ja aivan älyttömän herkullinen. Pääosan siinä saavat kantarellit, joiden makua rasvainen kerma korostaa. Tällä kertaa kastike oli lisukkeena uuniturskalle, jonka kanssa oli myös pieniä punajuurikuutioita ja babybroccolia.

n. 1 l puhdistettuja kantarelleja
1 sipuli
nokare voita
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl mascarponea
n. reilu 0,5 tl suolaa
pari kierrosta musta- tai valkopippuria myllystä

1. Pilko kantarellit ja sipuli.
2. Laita voi sulamaan kasariin ja lisää sipuli. Kuullota hetki ja lisää sienet.
3. Anna kypsyä hetki ja lisää kerma ja mascarpone.
4. Lisää mausteet ja anna hautua noin 20 minuuttia tai kauemmin miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

kantarellikastike