Täyttävä ja näyttävä salaatti, jonka kruunaa kurpitsansiemenöljy. Kurpitsansiemenöljy on erittäin tumman vihreää ja maultaan ihanan pähkinäistä. Öljy puristetaan paahdetuista Styrian-kurpitsansiemenistä. Se soveltuu parhaiten salaatinkastikkeeksi ja öljy kannattaa lisätä ruokaan vasta ihan lopuksi, koska sen maku kitkeröityy lämmetessään. Kurpitsansiemenöljyn rasvahappokoostumus ei ole ihanteellinen, koska siinä on ei ole lainkaan Omega- 3 rasvahappoja, mutta paljon Omega-6 rasvahappoja. Öljy on kuitenkin niin ihanan makuista tässäkin salaatissa, että voi unohtaa hetkeksi rasvahappokoostumukset ja vain nauttia.
sienetja paprika

Salaatti kahdelle

150 g luomu pekonia
300 g Naapurin maalaiskananpojan filesuikaleita
suolaa
oliiviöljyä tai voita
250 g tummia herkkusieniä
1 pussi (65 g) Lidlin Luomu Babyleaf salaattisekoitusta
1 pieni punainen suippopaprika
kourallinen pähkinöitä tai siemeniä oman maun mukaan
kurpitsansiemenöljyä

1. Ripottele suolaa kevyesti kanasuikaleiden päälle ja anna maustua hetki.
2. Paista pekonit rapeiksi esim. uunissa 220 asteessa noin 10 minuuttia.
3. Putsaa sienet ja halkaise kahtia.
4. Kypsennä kanasuikaleet rasvassa pannulla kullankeltaisiksi (n. 15 minuuttia).
5. Pese paprika ja poista siemenet ja leikkaa siivuiksi.
6. Paahda siemenet tai pähkinät nopeasti pannulla tai samalla lämmöllä uunissa pekonien kanssa.
7. Paahda halkaistut herkkusienet nopeasti öljyssä tai voissa kuumalla pannulla niin, että saavat hieman väriä. Voit laittaa ripauksen suolaa sienien päälle.
8. Annostele salaattipussi kahdelle lautaselle ja kokoa muut ainekset salaattikeon päälle ja ripottele kurpitsansiemenöljyä salaatin päälle.
kanasalaattikuva