Tätä olen tehnyt jo vuosia ja etenkin talvella on aivan mainio ruoka. Kannattaa antaa laatikon muhia uunissa tarpeeksi kauan, jolloin sen maku vain syvenee. Vähäsokerinen puolukkahillo sopi tosi hyvin kaveriksi.

1 keräkaali n. 1,5 kg
1 rkl luomu kasvisliemijauhetta
keräkaali

 

 

 

 

 

1 keskikokoinen sipuli
n. 400-500 g luomu naudan jauhelihaa (käytän nykyään vain Gårdskullan Angus jauhelihaa, jota saan paikallisesta luomu Puodista omalta kylältä ja kuuluu Minna’s Matin valikoimaan)
1 rkl luomu lihaliemijauhetta
1/4 tl maustepippurirouhetta
2 dl luomu ruokakermaa

Luomuvoita ja oliiviöljyä paistamiseen.

jauhis

 

 

 

 

 

 
1. Raasta kaali pieneksi esim. monitoimikoneessa ja kypsennä raaste kattilassa ja mausta kasvisliemijauheella.
2. Silppua sipuli ja freesaa voi/oliiviöljyssä pannulla.
3. Lisää jauheliha ja ruskista ja mausta.
4. Yhdistä kaali ja jauheliha kattilassa ja lisää kerma ja sekoita.
5. Voitele (mielellään kannellinen) uunivuoka ja laita kaali-lihaseos siihen.
6. Kypsennä uunissa 165 asteessa n. 3 tuntia.