Lämmittävä ja pehmeä kaalikeitto sopii hyvin arki- tai pyhäruoaksi näin sydäntalvella. Vähähiilarinen keitto pitää nälän loitolla, koska siinä on makua antamassa rasvaista tuorejuustoa ja proteiinipuolesta  pitää huolen luomujauheliha. Keittoa voi maustaa omien mieltymysten mukaan ja kannattaa keittää samalla vaikka tuplasatsi.

500 g valkokaalta
1 sipuli
300 g luomu naudan jauhelihaa (nauta-sika käy myös)
1 rkl oliiviöljyä
n. 1 l vettä
125 g täysrasvaista maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 tl suolaa
n. 0,5 tl maustepippuria jauhettuna
1 tl timjamia
1 pieni punainen suippopaprika

1. Silppua sipuli ja lisää isoon kattilaan öljyn kanssa ja freesaa.
2. Lisää jauheliha ja ruskista ja mausta (1 tl ) suolalla ja pippurilla.
3. Raasta tai pilko kaali pieneksi silpuksi ja lisää kattilaan veden kanssa.
4. Anna keiton hautua noin 1 tunti (tai niin kauan kunnes kaali on pehmeää) miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
5. Lisää tuorejuusto ja pilkottu paprika ja anna hautua hetki. Tarkasta suola ja mausteet ja lisää tarvittaessa.
kaalisoppakuva