1 keräkaali painoltaan n. 1,5 kg ja mielellään luomua, jos saatavilla
400g possun jauhelihaa, tämäkin luomua, jos vain saatavuutta
1 keskikokoinen sipuli
1 tl Himalajan ruususuolaa
1/4 tl maustepippuria jauhettuna
1 luomu muna
1/2 tl timjamia
voita
1,5 dl kasvislientä
kaali

 

 

 

 

 
1. Irrota uloimmat lehdet kaalista ja koverra pois kova kanta.
2. Keitä kaali vedessä isossa kattilassa n. 1 h. Vinkki! Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä.
3. Silppua sipuli ja lisää se mausteiden ja munan kanssa jauhelihan joukkoon.
4. Irrota kaalista lehdet varovasti. Pienimmät sisälehdet voit hienontaa ja sekoittaa jauhelihamassaan.
5. Ota nokare jauhelihaa ja aseta se kaalinlehtien päälle kuten kuvassa ja kääri rullalle.

kaalinlehdetlehdet ja lihakääryle

 

 

 

 
6. Aseta kääryleet vieri viereen voideltuun uunivuokaan ja kaada kasvisliemi päälle.

kääryleet pannulla

 

 

 

 

 

 

7. Laita muutama nokare voita kääryleille ja paista uunissa 200 asteessa ensin puoli tuntia. Kun kääryleet ovat saaneet hieman väriä, anna niiden kypsyä vielä 1,5 h 160 asteessa.
8. Tarjoile puolukkahillon kera.