Juuresleipä

Tämän vuoden kuumin leipätrendi tulee olemaan juuresleipä eli tässä esimakua gluteenittomasta, maidottomasta ja vähähiilarisemmasta versiosta. Tuli muuten erittäin maukasta ja tämä leipä on ruokaisaa jos mikä. Kannattaa tehdä vaikka useampi leipä ja viipaloida valmiiksi pakkaseen ja sulattaa paahtamalla.

100 g  lanttua kuorittuna
100 g punajuurta kuorittuna
4 luomumunaa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl pellavarouhetta
1 dl sesaminsiemeniä
1 dl kookosjauhoja
2 rkl psylliumia
1 rkl jauhettuja Chian-siemeniä
0,5 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta

1. Raasta lanttu ja punajuuri .
2. Riko munat leivontakulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki ja lisää öljy.
3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää munaseokseen raasteiden kera. Sekoita tasaiseksi.
4. Vuoraa pieni vuokaleipävuoka leivinpaperilla ja painele taikina siihen.
5. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Leikkaa hieman jäähtyneenä ja säilytä jääkaapissa.
juuresleipäkuva1

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Hanna-Mari

    Testattu ja toimii!! 😛 unohdin kokonaan psylliumin, mutta pysyy hyvin koossa ilmankin. Super maukasta, ravintorikasta ja täyttävää!
    Aion todellakin tehdä toisenkin kerran.

    • Maria Alatalo

      Hei Hanna-Mari!
      Kiva kuulla, että pidit. Tämä on munkin ehdoton suosikki ja just otin uunista taas. Hyvä, että pysyy koossa ilman psylliumiakin, jos vaikka joskus uupuu kaapista. Varmaan noita siemeniäkin vois vaihdella. Parasta on kuitenkin mielestäni noiden juuresten ihana maku:-) t. Maria

  2. Ihan huippu resepti, toimii!
    Kiitos ☺

Comments are closed.