Tässä helpot gluteenittomat ja maidottomat pikkuleivät joulun kahvipöytään. Nämä herkut saavat makeutensa ihanista taateleista ja aromit tulevat joulun perinteisistä mausteista. Raaka-aineissa kannattaa suosia luomua.

8 kpl pehmeää taatelia
2 rkl vettä
2 tl Ceylonin kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl muskottia
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
2 rkl kookosöljyä
1 muna
3,5 dl mantelijauhoja
0,5 rkl Psylliumia
0,5 rkl Pofiberiä
0,5 tl soodaa

1. Laita kivettömät taatelit kattilaan veden kera ja keitä hiljalleen niin kauan kunnes taatelit ovat pehmenneet.
2. Lisää mausteet ja kookosöljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä.
3. Lisää muna ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle litteäksi pötköksi ja paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes se on kauniin ruskea.
5. Leikkaa pötkö paloiksi vinottain ja koristele jäähtyneenä esim. sulatetulla kookosmannalla.
keksitpellillä