Jouluinen raakakakku

Raakakakkuun voi käyttää myös joulun suosikkimausteita eli kanelia, kardemummaa,neilikkaa, inkivääriä ja muskottia. Tämän kakun jouluinen makeus tulee ihanan pehmeistä taateleista ja pohja saa aromia kuivatetuista luomuappelsiinin kuorista. Cashew-pähkinä takaa kermaisen pehmeän rakenteen ja tämä maidoton ja gluteeniton kakku ei kalpene muille sokerisille jouluherkuille. Koristelussa voi käyttää omaa mielikuvitustaan. Esimerkiksi kakun kuorrutteeksi sopii mainiosti Foodinin kookosmanna ja kirpeyttä ja hapokkuutta antavat pakastetut karpalot.

Huom! Kakku vaatii hieman ennakointia eli pähkinät ja taatelit kannattaa liottaa yön yli. Kakkua kannattaa jähmettää jääkaapissa myös useita tunteja ja mausteet ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Kakun voi myös pakastaa. Reseptistä tulee yksi pieni kakku.

Raaka-aineissa kannattaa käyttää luomua mahdollisuuksien mukaan.

Pohja
100 g kuorellisia manteleita (voi myös liottaa yön yli, mutta ei pakko)
5 kpl isoja pehmeitä kuivattuja taateleita
1,5 rkl juoksevaa kookosöljyä
pari palaa kuivattua appelsiinin kuorta (kuivasin itse ja tämä mauste on vapaaehtoinen)
3 tippaa vaniljauutetta

1. Rouhi mantelit monitoimikoneessa ja lisää rouheeseen kivettömät taatelit ja muut aineet. Jauha massaksi.
2. Vuoraa pieni irtopohjavuoka (myös reunat) leivinpaperilla ja painele pohja tiiviisti vuokaan. Huom! Voit käyttää myös pelkkiä reunoja tai kakkurengasta ja painella pohjan suoraan haluamallesi tarjoiluastialle.
3. Laita pohja jääkaappiin.

Täyte
300 g Cashew-pähkinöitä
15 kpl isoja pehmeitä kuivattuja taateleita
3 tl Ceylonin kanelia
0,5 tl rouhittua kardemummaa
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
0,5 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1 dl juoksevaa kookosöljyä

1. Jauha liotetut pähkinät monitoimikoneessa pehmeäksi massaksi.
2. Lisää kivettömät taatelit ja jauha massaksi. Voit lisätä tilkan vettä, jos massa on kovin kuivaa.
3. Lisää mausteet ja kookosöljy ja levitä vuokaan pohjan päälle tasaisesti.
4. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai mieluiten yön yli tai pakasta myöhempää käyttöä varten. Koristele juuri ennen tarjoilua kookosmannalla, kookoslastuilla ja marjoilla.
joulukakku2

 

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Kiitos ohjeesta! Minä olen yrittänyt löytää raakakun ohjetta, jossa nimenomaan taatelit olisivat pääosassa. Nyt se vihdoin löytyi, pitää kokeilla.

Vastaa