Käytän jauhelihana nykyään pääsääntöisesti Gårdskullan Angus-naudan lihasta tehtyä jauhelihaa, jota ostan pakastettuna Life Story Puodin Minna’s Matin myyntipisteestä. Tämä jauheliha on suussasulavaa rakenteeltaan ja sopii täydellisesti jauhelihapihveihin. Pihveissä ei myöskään ole korppujauhoja vaan korvasin ne pellavarouheella, joka antoi pihveille mukavan pähkinäisen maun.
jauhis

 

 

 

 

 

1 pieni sipuli
2 keskikokoista porkkanaa
0,5 dl 24h Valo paahdettua pellavarouhetta
0,5 dl vettä
1 luomu kananmuna
0,5 rkl Himalajan ruususuolaa
0,5 tl maustepippurirouhetta
500 g Luomu Angus-jauhelihaa

HUOM! Liha ei saa olla jääkaappikylmää, kun paistaminen alkaa.
Oliiviöljyä paistamiseen

1. Laita pellavarouhe turpoamaan veteen.
2. Silppua sipuli ja ruskista hieman öljyssä.
3. Raasta porkkanat.
4. Sekoita kaikki ainekset lihaan ja vaivaa tasaiseksi.
5. Muotoile pihveiksi ja paista öljyssä pannulla muutama minuutti molemmin puolin.
6. Tarjoile esim. ruusukaalien ja kermassa muhennetun sipulin kanssa.