Tämä keitto vain paranee vanhetessaan eli kannattaa tehdä iso satsi (esim. tupla-annos tästä) ja syödä pari päivää. Kaikki ainekset kannattaa ostaa luomuna, jos vain on saatavilla.

300 g luomu nauta-sika jauhelihaa (esim. Tamminen)
1 keskikokoinen keltasipuli
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
400 g lanttua
400 g kyssäkaalia
500 g tomaattimurskaa
n. 6 dl vettä
1 dl kermaa (kannattaa ostaa luomuna ja karrageenitonta)
1 tl timjamia
0,5 tl rouhittua maustepippuria
n. 2 tl suolaa (määrä oman maun mukaan!)
1 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl kuivattua (tai tuoretta) persiljaa

1. Kuori lanttu ja kyssäkaali ja pilko ohuiksi parin sentin tikuiksi.
2. Mittaa vesi kattilaan ja laita juurekset kiehumaan.
3. Silppua sipuli ja ruskista se öljyssä jauhelihan kanssa pannulla. Lisää suola ja muut mausteet.
4. Lisää kattilaan tomaattimurska ja ruskistettu jauheliha. Anna kiehua  n. 30 minuuttia (kunnes juurekset ovat pehmenneet).
5. Kun juurekset ovat kypsiä niin lisää kerma ja tarkasta maku. Jos kaipaa lisää mausteita, niin lisää ihmeessä.