Pieni ja hieman makea herkkupala ystävänpäivään. Paahdetuista kurpitsansiemenistä tulee herkullinen ja eksoottinen maku näihin gluteenittomiin pikkuisiin herkkupaloihin. Varoitus! Näihin tulee himo eli jos näitä haluaa säästää, niin pitää piilottaa jonnekin nurkkaan jääkaapissa.
kurpitsansiemenet
2 dl kurpitsan siemeniä
1 dl kookosjauhoja
2 rkl hunajaa (tai pari tippaa steviaa)
pari tippaa vaniljauutetta
0,5 dl sulaa kookosöljyä
muutama kotimainen pakastevadelma
200 g tummaa suklaata (vähintään 70%)

1. Levitä siemenet pellille ja paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia eli niin kauan että saavat hieman väriä ja rasva helmeilee siementen pinnalla. Älä polta!
2. Laita siemenet monitoimikoneeseen ja hienonna hienoksi jauhoksi niin kauan, että massa alkaa tarttumaan kulhon reunoihin.
3. Lisää kookosjauho, hunaja (tai stevia) ja vanilja ja hurauta koneella tasaiseksi massaksi.
4. Lisää sula kookosöljy vähitellen (lisää vain sen verran, että massasta muodostuu pallo eli ei saa tulla liian löysää).
5. Vuoraa vuoka (n. 15 cm x 20 cm) leivinpaperilla tai kelmulla ja painele siemenmassa siihen tiiviisti noin sentin paksuiseksi.
6. Ripottele massan päälle muutama murskattu pakastevadelma.
7. Sulata suklaa ja levitä päällimmäiseksi.
8. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti ja leikkaa pieniksi suupaloiksi. Säilytä jääkaapissa.
vadelmatkurpitsassa