Kesä ja grillaus kuuluvat yhteen ilmoista riippumatta. Kana sopii grilliin erittäin hyvin, kunhan muistaa maustaa sen tarpeeksi hyvin. En koskaan osta mitään valmiiksi marinoituja lihoja ja kanan suhteen suosin ei tehotuotettuja Huttulan Kukon tuotteita.

1 pkt (600g) Naapurin kananpojan rintafileitä

Marinadi
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
0,5 tl maustepippuria
1 limen mehu
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
Yrttejä oman maun mukaan esim. basilikaa, oreganoa, rakuunaa, timjamia…

1. Halkaise fileet perhosiksi eli älä leikkaa halki puoliksi vaan jätä yksi sivu kiinni ja levitä.
2. Sekoita marinadin ainekset ja hiero ne leikkeisiin ja anna maustua muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
3. Nosta huoneenlämpöön n. 30 min. ennen grillaamista ja grillaa kypsiksi.

Tarjoile esim. tämän raikkaan mansikka-halloumisalaatin kanssa.