Löysin kaupan pakastealtaasta pullollisen naudan verta. Pakkohan sitä oli ostaa ja kehitellä gluteeniton versio perinteisistä verilätyistä. Ihan älyttömän helppoa tehdä näitä itse, eikä mukaan tule mitään ylimääräistä, mitä valmiissa eineslätyissä tuntuu olevan. Ja näissähän on sitä elintärkeää rautaa.

Ainekset
0,5 dl naudan verta
0,5 dl vettä
2 dl gluteenittomia luomu tattarijauhoja
1 dl gluteenittomia luomu kvinoajauhoja (Foodin)
2 luomu sipulia
1 rkl luomu oliiviöljyä
2 luomu munaa
ripaus pippuria
1,5 tl suolaa
Kirkastettua voita tai neutraalia kookosöljyä paistamiseen.

1. Sulata veri jääkaapissa esim. yön yli.
2. Silppua sipulit pieniksi ja freesaa ne pannulla öljyssä.
3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää munien kera taikinaan.
4. Anna taikinan asettua hetken tai jopa tunninkin.
5. Paista lättypannulla kypsiksi.
6. Tarjoile puolukan kera.
verilätyt2018