Lihapullia voi tehdä aivan mainiosti ilman leipää tai korppujauhoja. Minulla on tapana piilottaa jauhelihatuotteisiin jotain kasvista ja näihin lihapulliin sopii todella hyvin kesäkurpitsa. Se antaa mukavaa ilmavuutta ja kosteutta. Leivän korvikkeena käytän Pofiberiä eli perunakuitua, joka sitoo nestettä ja parantaa rakennetta.

kurpitsasipulit

Reseptistä riittää ainakin viidelle riippuen syöjien nälästä.

800 g luomu naudan jauhelihaa
1 luomu kesäkurpitsa (n. 250 g)
1 keskikokoinen luomu sipuli
1 luomu kananmuna
0,5 dl Pofiberiä
1,5 tl suolaa
1/4 tl maustepippuria
öljyä, kookosrasvaa tai kirkastettua voit paistamiseen
(erilaisia yrttejä voi myös käyttää oman maun mukaan)
lihapullatraaka
1. Kuori sipuli ja pese kesäkurpitsa.
2. Jauha/ raasta sipuli ja kesäkurpitsa yleiskoneella hienoksi muruksi.
3. Laita jauheliha isoon kulhoon ja lisää kasvismuru, kananmuna ja loput aineet.
4. Sekoita hyvin keskenään niin että muodostuu kiinteä massa.
5. Anna asettua ja lämmetä noin 30 minuuttia ennen paistamista.
6. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
7. Pyöritä massasta palloja leivinpaperille ja paista niitä pannulla rasvassa käännellen n. 5-7 minuuttia.
8.  Laita pannulla käyneet pullat pellille ja paista uunissa n. 10 minuuttia.

Tarjoile erilaisten kasvisten tai salaatin kanssa.