Suklaa on taivaallista. Mitä tummempaa sen parempaa. Suklaalakko on minulle aika vieras käsite ja suonkin itselleni pari palaa tummaa suklaata tai raakasuklaata päivittäin.

Näissä brownieissa on juuri sopiva määrä suklaata. Kannattaa valita yli 60% suklaata ja mieluiten luomua. Raakasuklaakin käy, mutta paiston jälkeen se ei ole enää raakaa.
browniettarjottimella2018
Ainekset
200 g tummaa luomu suklaata, gluteenitonta ja maidotonta
2 dl gluteenittomia luomu kaurajauhoja
1 dl tummaa luomu kaakaojauhetta
1 dl neutraalin makuista luomu kookosöljyä
1 tl Bourbon vaniljajauhetta
1 dl kookossokeria
ripaus suolaa
4 luomu munaa
0,5 rkl Pofiberiä

1. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä.
2. Vatkaa pehmeä kookosöljy ja kookossokeri hyvin monitoimikoneessa sekaisin.
3. Lisää munat ja anna vatkaantua hetken aikaa.
4. Mittaa kuivat aineet ja sekoita ja lisää taikinaan.
5. Lisää lopuksi jäähtynyt sulatettu suklaa.
6. Voitele haluamasi mallinen vuoka tai vuoraa leivinpaperilla. Käytin itse suorakaiteen muotoista leipävuokaa.
7. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25 min. Huom, kannattaa jättää kakku hieman raa’aksi, jolloin se on jäähtyessään brownielle tyypillisen tahmeaa.

brownielautasella2018