Joulu lähestyy ja voi ihan luvan kanssa nauttia kaikista klassisista herkuista. Piparit ovat yksi niistä. Tykkään leipoa pipareita ihan vain sen ihanan tuoksun vuoksi, joka leviää paistumassa olevista pikkuleivistä. Tänä vuonna ajattelin kokeilla pipareissa gluteenittomia tummia teff-jauhoja ja tummaa Agave-siirappia. Koska ainekset ovat niin tummia, tuli taikinasta melkein mustaa. Reseptiin voi toki vaihtaa jauhoksi vaaleat teff-jauhot ja vaalean siirapin. Ihan oman maun mukaan tälläkin kertaa. Taikina on erittäin helppo käsitellä, ja pipareiden maku on voimakkaan intensiivinen.

Ainekset (valitse luomuna, jos mahdollista)
1 dl tummaa Agave-siirappia
1 dl kookossokeria
1 dl Urtekramin luomu oliiviöljyä
1 tl jauhettua neilkkaa
2 tl Ceylonin kanelia
0,5 tl jauhettua pomeranssin kuorta
1 tl jauhettua inkivääriä
1 luomu muna
1 tl soodaa
4 dl tummia teff-jauhoja
2 tl psylliumia

1. Mittaa kattilaan siirappi, sokeri, öljy ja mausteet.
2. Anna kiehahtaa, mutta älä polta pohjaan.
3. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää muna sekoittaen.
4. Lisää kuivat aineet ja anna levätä viileässä muutama tunti tai yön yli.
5. Muotoile pipareita ja paista 200 asteessa noin 5-7 minuuttia uunista riippuen.