Rakastan inkivääriä. Mielestäni se sopii melkein mihin vaan ja erityisesti leivontaan. Ilokseni olen huomannut, että tuoretta inkivääriä saa luomuna läpi vuoden. Tykkään käyttää sitä tuoreena, mutta on olemassa myös hyviä jauhettuja versioita. Näihin kekseihin näin vaivan tuoreen inkiväärin raastamisessa, ja mielestäni maku on parempi, kuin jauhetta käyttäessä.

Reseptistä tulee noin 40-50 kpl keksejä, muodosta riippuen.

Ainekset
1 dl luomu kookosöljyä
1 dl luomu kookossokeria
0,5 dl luomu Agave-siirappia
1 luomu muna
3 dl luomu teff-jauhoja
1 dl luomu mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 tl Ceylon-kanelia
1 tl Psylliumia
1,5 – 2 rkl raastettua tuoretta luomu inkivääriä

  1. Kuori ja raasta inkivääri. Huom! Inkivääri on säikeistä, mutta säikeet erottuvat hyvin kun raastat hienoteräisellä raastimella.
  2. Sekoita keskenään juokseva kookosöljy, kookossokeri ja siirappi.
  3. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne yhdessä raastetun inkiväärin kanssa taikinaan.
  5. Anna taikinan asettua jääkaapissa n. 30 – 60 minuuttia.
  6. Muotoile taikinasta haluamiasi muotoisia keksejä joko kaulien ja muotin avulla tai sitten pyörittele palloiksi ja paina lyttyyn haarukalla.
  7. Paista 200 asteessa n. 8-10 minuuttia uunista ja keksien muodosta riippuen.