Tein näitä donitseja vappulounaalle vähän ex tempore eikä tavoitteena ollut lainkaan julkaista tätä reseptiä. Isäni oli kuitenkin sitä mieltä, että ovat sen verran hyviä, että kannattaa julkaista (että hän voi sitten netistä katsoa ohjeen…). Yllättävän hyvin siis onnistuivat, joten tässä ohje jakoon.
vappudonitsilautasella2018
Ainekset:
2,75 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 rkl psylliumia
1 dl kookossokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 luomu kananmuna
1,5 dl luomu kookosmaitoa
0,5 dl luomu oliiviöljyä

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.
3. Sekoita muna, kookosmaito ja öljy keskenään.
4. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja anna turvota hetki.
5. Annostele taikinaa donitsivuokiin (tulee n. 10 kpl) ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
6. Koristele jäähtyneet donitsit esim. sulatetulla tummalla suklaalla.