Tiesitkö, että chai-maustetta voi käyttää myös leivonnassa? Chai on intialaisin maustein maustettua teetä ja siitä on monia eri variaatioita. Chai-mausteseoksessa on yleensä kanelia, kardemummaa, inkivääriä, maustepippuria, neilikkaa ja muskottipähkinää, kuten Foodinin aivan ihanassa luomulaatuisessa seoksessa. Tilasin purkin ja ajattelin nyt kokeilla sitä muffinsseissa. Kuorrutin leivonnaiset taatelitahnalla, joka osoittautuikin ihanan herkulliseksi nautinnoksi muffinssin päällä

Reseptistä tulee noin 5 isohkoa muffinssia tai 6 pienempää.

Ainekset
2 luomu kananmunaa
1 dl luomu kookossokeria
0,75 dl luomu oliiviöljyä (esim. Urtekramin miedomman makuista)
1 dl luomu kik-hernejauhoja
1 dl luomu mantelijauhoja
0,5 rkl psylliumia
1tl leivinjauhetta
1,5 rkl Luomu Chai-mausteseosta (Foodin)

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen öljyn kanssa.
3. Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia uunista riippuen. Kokeile esim. hammastikulla leivonnaisen kypsyys.

Taatelitahna
20 luomu taatelia (Tähän käy parhaiten kivettömät medjool-taatelit pehmeytensä vuoksi. Todella kuivista ja kovista taateleista tahna ei onnistu.)
2 rkl luomu kookosöljyä
1-3 rkl vettä
0,5 tl suolaa
1 rkl Chai-mausteseosta

1. Liota taateleita muutama tunti, jos ne ovat hieman kuivia.
2. Hurauta taatelit muiden aineiden kanssa monitoimikoneessa sileäksi tahnaksi.
3. Pursota tahna jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele esim. kookoshiutaleilla.