Idea näihin blineihin lähti siitä, että löysin pakastimesta joulusta jääneen purkin kirjolohenmätiä. Nythän taitaa muutenkin olla blinikausi kuumimmillaan. Päätin siis tehdä oman versioni gluteenittomista ja maidottomista blineistä, jotka tarjoilin keitetyn kananmunan, mädin ja ruohosipulin kanssa.

blinipannulla2018

Taikinasta tulee n. 5 kpl kookasta bliniä (halkaisija n. 15 cm).

Ainekset alkutaikinaan:
2 dl gluteenitonta kauramaitoa
11 g kuivahiivaa (1 pss)
1,5 dl gluteenittomia tattarijauhoja

  1. Lämmitä kauramaito vähän yli kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva jauhoihin.

2. Sekoita jauhot kauramaitoon ja jätä turpoamaan lämpimään paikkaan muutamaksi tunniksi.

Loput ainekset:
1 dl gluteenitonta olutta
0,5 dl kaurajauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2 rkl kookosöljyä (kannattaa käyttää neutraalinmakuista öljyä, esim. Urtekram)

1. Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaisista kova vaahto.
2. Lisää alkutaikinaan keltuaiset, suola, kaurajauho, olut ja sulatettu kookosöljy.
3. Lisää valkuaisvaahto hellästi käännellen taikinaan.

Paista blinit runsaassa kookosöljyssä tai kirkastetussa voissa pannulla.
Tarjoile lämpöisenä esim. mädin, kananmunan ja ruohosipulin kanssa. Ja juomaksi sopii hyvin gluteeniton olut.
blinilautasella2018