Välillä vähän suolaisempaa leivonnaista pöytään. Tästä piirakasta ei puutu makua ja se toimii hyvin myös kylmänä. Siis sopivaa syötävää kevään juhlien kahvipöytään tai vaikkapa lounasevääksi. Rikastutin pohjan makua Foodinin aurinkokuivatuilla tomaateilla, jotka antavat ihanaa aromia ruokaan kuin ruokaan. Tein piirakan suorakaiteen muotoiseen vuokaa, mutta sen voi tehdä myös pienehköön pyöreään piirakkavuokaan.
herkkusienet2018
Ainekset pohjaan
0,5 dl neutraalin makuista luomu kookosöljyä sulana
1,5 dl luomu mantelijauhoja
0,5 dl luomu mantelirouhetta
2 rkl Pofiberiä
1 luomu kananmuna
n. kourallinen Foodinin aurinkokuivattuja tomaatteja

1. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Leikkaa kuivatut tomaatit pieniksi kuutioiksi.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään taikinaksi ja painele vuoan pohjalle ja hieman reunoille.
vuohenjpiirakkapohja2018
Ainekset täytteeseen
150 g fetatyyppistä vuohenjuustoa (luomuna)
2 luomu kananmunaa
Pieni nippu tuoretta basilkaa
200 g luomu herkkusieniä

1. Putsaa ja pilko herkkusienet ohuiksi siivuiksi.
2. Laita tehosekoittimeen munat, juusto ja basilka ja hurauta sekaisin.
3. Laita herkkusienet piirakan pohjalle ja kaada päälle juusto-munaseos.
4. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30-35 minuuttia.
sienipiirakkalautasella2018