Joulun juhlakauden herkuttelun avaa taatelikakku. Tässä reseptissä en ole käyttänyt lisättyä sokeria ja rasvana on luomu neitsytkookosöljy. Kookosöljyn tilalla voi käyttää myös voita, mutta silloin resepti ei ole maidoton.  Kakussa maistuu ihanasti joulun mausteet ja koostumus on mukavan sileä ja suussa sulava. Taateleina käytin tuoreita taateleita, joita myydään laatikoissa hedelmäosastolla. Ne ovat yleensä Fontana-merkkisiä ja niitä saa myös luomuna.
Taatelit2017
Tein kakun pieneen kuivakakkuvuokaan. Jos käytät normaalin kokoista vuokaa, tuplaa taikina.

20 kpl tuoretta taatelia
1 dl vettä

3 tl Ceylonin kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl jauhettua pomeranssinkuorta
0,5 dl luomu kookosöljyä
2 luomu munaa
2 dl luomu kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Poista taateleista kivet ja taatelit kattilaan veden kanssa.
2. Lisää mausteet ja hauduta n. 10 minuuttia kunnes taatelit ovat pehmeitä.
3. Lisää rasva ja sekoita niin, että taatelit menevät mössöksi. Laita sivuun jäähtymään.
4. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
5. Voitele kakkuvuoka ja jauhota kookosjauholla.
6. Riko kananmunat yleiskoneeseen ja vispaa niin kauan, että niistä tulee vaalea vaahto.
7. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
8. Lisää jäähtynyt taateliseos munavaahtoon ja sekoita.
9. Lisää jauhot vähitellen.
10. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30-35 minuuttia kakun koosta riippuen eli isompi kakku tarvitsee ehkä n. 40-45 minuuttia kypsyäkseen.
taateliakkukattaus22017