Metsään mennessä ei aina voi olla ihan varma mitä sieniä sieltä löytää. Tällä kertaa luonto oli niin suosiollinen, että löysin kolmenlaisia herkkuja. Ensin sain sankooni suppilovahveroita, sitten tuli vastaan rypäs mustia torvisieniä ja lopuksi vielä aivan mahtavia kantarelleja. Sienikeittohan niistä piti kehittää ja tulikin aivan mahtavan makuista.
gluteeniton sienikeitto
1 sipuli
2 rkl luomuvoita
2 l putsattuja sieniä (esim. suppilovahveroita, mustia torvisieniä ja kantarelleja)
2 dl luomu kuohukermaa
(1-2 dl vettä)
250 g maustamatonta sulatejuustoa
0,5 tl suolaa
1/4tl maustepippuria
yrttejä

1. Pilko sipuli ja freesaa se isossa kattilassa voin kera.
2. Silppua sienet ja lisää kattilaan. Anna hautua n. 10 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää.
3. Lisää kerma ja sulatejuusto ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä niin, että juusto sulaa. Lisää vettä, jos tarpeen.
4. Soseuta keitto lopuksi sauvasekoittimella.

gluteeniton sienikeitto