En ole koskaan ennen kerännyt suppilovahveroita. Tänä kesänä olen viettänyt niin paljon aikaa metsässä, että olen auttamatta törmännyt erilaisiin sieniin ja vähitellen olen uskaltanut tuoda niitä keittiööni. Vieläkään haperot tai rouskut eivät ole kulkeutuneet pataan ja olen pidättäytynyt herkullisimmissa lajeissa kuten suppikset ja kantarellit. Sienitietouteni on kasvanut huomattavasti, kiitos siitä googlen.  Kun niitä suppilovahveroita tuli kokoajan vastaan, piti niistä kehittää myös jotain syötävää. Tällainen mehevä gluteeniton piirakka tässä teille, olkaa hyvä…ja oli ihan pakko laittaa myös pekonia. Suosi luomua kaikissa piirakan aineksissa.
suppilovahvero
Pohja
1 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl pellavarouhetta
1 rkl Chian-siemeniä
1 luomumuna
50 g pehmeää luomuvoita
0,5 tl suolaa

1. Mittaa siemenet monitoimikoneeseen ja hurauta rouheeksi.
2. Lisää pehmeä voi, muna ja suola ja pyöräytä palloksi.
3. Voitele n. 18 cm halkaisijaltaan oleva vuoka ja painele taikina siihen.

Täyte
0,5 l putsattuja suppilovahveroita
150 g luomupekonia
1 kesäsipuli varsineen
120 g smetanaa (täysrasvaista, ei kevyttä)
2 luomumunaa
0,5 dl luomu kuohukermaa
ripaus suolaa ja pippuria

1. Silppua sipuli ja pekoni ja paista pannulla hetken. Lisää sienet ja anna hautua hetki niin, että neste haihtuu.
2. Sekoita munat, kerma, smetana ja mausteet tasaiseksi.
3. Levitä pekoni-sipuli-sienimuhennos piirakan pohjalle ja kaada muna-smetana-kermaseos päälle.
4. Paista 180 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Nauti raikkaan salaatin kera.
suppilovahveropiirakka