Tänä vuonna puutarhamme kaksi omenapuuta tekivät aivan mahtavan sadon. Nyt kun on sadonkorjuun aika, tulee omenoita laitettua vaikka mihin. Yksi kestosuosikki omenajälkkärin rinnalla on tietysti omenapiirakka. Tällä kertaa kaurainen, gluteeniton ja maidoton totta kai. Ja nopea ja helppo.

omenoitalaudalla 2018
Tein piirakan n. 25 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan.

Ainekset
Muutama omena (koosta riippuen)
1,25 dl luomu intiaanisokeria
3 luomu munaa
0,75 dl kookosöljyä (sulana)
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Ceylonin kanelia
2 rkl Chian siemeniä
1 rkl Pofiberiä
omenat2018
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja rasvaa vuoka kookosöljyllä.
2. Laita munat ja sokeri vatkautumaan vaahdoksi yleiskoneeseen (tai vaahdota käsivatkaimella)
3. Pese omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi ohuiksi siivuiksi.
4. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon samaan aikaan sulan kookosöljyn kanssa ja sekoita hyvin.
5. Kaada taikina vuokaan ja asettele omenasiivut sen päälle.
6. Paista n. 30 minuuttia.

omenapiirakkaomenat