Gluteeniton mustikkapiirakka

Voimme tänäkin vuonna olla kiitollisia runsaasta mustikkasadosta, jonka luonto meille tarjoaa. Kehotankin kaikkia menemään metsään keräämään näitä Suomen superfoodeja, joista saa niin monenlaista herkkua. Mustikkapiirakka on jokakesäinen klassikko ja tässä kehittämäni gluteeniton versio. Käytin pohjassa jo aikaisemmin postaamani Ananaskeikauskakun reseptiä ja tuli kyllä mehevä ja pehmeä piirakka. Piirakkaan sopivat myös muut marjat oman maun mukaan. Uskoisin, että omenakin toimii tässä pohjassa sitten syksymmällä.
mustikkapiirakka

150 g luomuvoita
1,5 dl luomu kookossokeria
4 kpl luomu kananmunaa
2,5 dl luomu kookosjauhoja
0,5 dl 24h Valo pellavarouhetta
1 rkl Pofiberiä
1 tl leivinjauhetta
3-4 dl mustikoita

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
2. Lisää munat yksi kerrallaan jatkaen sekoittamista.
3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
4. Leivitä n. 20 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka Pofiberillä ja levitä taikina siihen.
5. Ripottele mustikat taikinan päälle ja paista 180 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Tarjoile esim. vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.
mustikkapiirakka

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Tämä on aivan erinomainen ohje. Ainoa muutos, jonka olen tehnyt kokeilujen myötä, on se, että laitan mustikoita tuplasti enemmän, n. 7 dl – tulee tosi mehevä ja maukas.

    • Maria Alatalo

      Hei Eija!
      No varmasti tulee mehevä tuolla mustikkamäärällä:-) Pitääkin kokeilla, varsinkin kun noita mustikoita on vielä metsässä paljonkin.

      • 1rkl perunajauhoja sekoitettuna mustikoihin varmistaa, että mustikkamehut eivät valu yli reunojen.

Comments are closed.