Kuivasta kesästä huolimatta, on kirsikkapuumme tehnyt paljon satoa. Puumme on hapankirsikkalajia eli kirsikat ovat tummia ja hieman hapokkaita, mutta aivan ihanan aromikkaita. Tummien kirsikoiden kanssa sopii tietenkin tumma suklaa. Nämä kaksi ihanaa asiaa yhdistyvät tässä gluteenittomassa ja maidottomassa kakussa. Tein kakun pieneen n. 15 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
kirsikatkipossa2018
Ainekset
0,75 dl pehmeää neutraalin makuista kookosöljyä (luomu)
1 dl luomu kookossokeria
2 luomu kananmunaa
100 g tummaa (70-90%, maidotonta ja gluteenitonta) luomu suklaata
1 dl luomu kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl Pofiberiä
0,5 dl luomu kaakaojauhetta
1 tl Bourbon vaniljajauhetta
2 dl perattuja kirsikoita

1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota öljy ja sokeri.
3. Lisää vaahtoon munat ja jatka vaahdottamista.
4. Voitele vuoka.
5. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon.
6. Lisää kirsikat ja sulatettu suklaa taikinaan.
7. Kaada ainekset vuokaan ja anna paistua 175 asteessa n. 30 minuuttia.
kokonainenkirsikkakakku2018