Tämä yksinkertainen jälkkäri syntyi jälleen niistä aineksista, mitä kaapista löytyi. Minulla on yleensä aina muutama purkki kookoskermaa jemmassa ja nyt oli myös avaamaton pussi Foodinin sokeroimatonta kaakaomassaa. Foodinin massa on aivan loistava tuote käyttää jälkkäreissä tai esim. itsetehdyissä konvehdeissa. Se sulaa nopeasti kevyen pellettimäisen rakenteen vuoksi ja on yllättävän pehmeän makuista.

Kookoskerma kannattaa ostaa luomuna (esim. Urtekram). Kookoskermaa saa myös kookosmaitotölkistä eli ottaa talteen pinnalle jähmettyneen kookoskerman. Myös kookoskermatölkissä on mukana jonkin verran kermasta erottuvaa kookosvettä. Ennen vaahdottamista, kannattaa tölkit laittaa jääkaappiin muutamaksi tunniksi, koska vaahdotettaessa kookoskerman on hyvä olla viileää ja mahdollisimman kiinteää. Jäljelle jäävän kookosveden voi käyttää esim. smooteissa.

Tarvittavat ainekset:

2 tölkkiä luomu kookoskermaa (tai maitoa) ja eli tästä tulee noin 3 dl kiinteää kermaa, joka käytetään vaahtoon.
1,5 dl Foodinin kaakaomassaa (tämän voi korvata esim. 50 g tummalla suklaalla)
2 -3 rkl Luomu Agave- siirappia (esim. Foodin)

1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää siirappi hyvin sekoittaen. Anna jäähtyä.
2. Laita kookoskerma monitoimikoneeseen ja anna vaahtoutua useampi minuutti.
3. Lisää vaahtoutuneeseen kermaan jäähtynyt suklaa-siirappi seos ja sekoita ne keskenään. Tarkasta lopuksi maku eli jos massa tarvitsee mielestäsi lisää makeutta, voit lisätä hieman siirappia.
4. Pursota mousse esim. laseihin ja koristele paahdetuilla kookoslastuilla.