On hieman haasteellista kehitellä reseptejä näin poikkeusoloissa. Yleensä, kun saan jonkin idean ja joku raaka-aine puuttuu, kipaisen kaupassa sen hakemassa. Nyt kuitenkin olen yrittänyt vältää kaupassa käyntiä ja minimoida sen yhteen tai kahteen kertaan viikossa. Tämä resepti siis on kehitetty niistä raaka-aineista mitä kaapissa sattui olemaan. Leipomisen himo kun oli kuitenkin jotenkin tyydytettävä. Minusta kakusta tuli oikein mukavan makuinen, pikkuinen tosin, mutta tulevaan pääsiäiseen sopiva.

Tarvittavat ainekset kakkupohjaan:
2 keskikokoista luomu porkkanaa
2 luomu kananmunaa
1 dl luomu kookossokeria
0,75 dl Urtekramin luomu oliiviöljyä
2,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
0,5 rkl luomu Ceylonin kanelia
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta

1. Kuori ja raasta porkkanat.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää porkkanaraasteen ja öljyn kanssa muna-sokerivaahtoon.
4. Voitele pieni (halkaisija n. 16 cm) irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen.
5. Paista kakkua noin 30 min. 175 asteessa.

Jos haluat täyttää kakun, niin tässä ohje siihen:

1-2 dl luomu kookoskermaa
2 tl Chian siemeniä
ripaus vaniljaa
(ripaus kookossokeria)

puolikkaan luomu sitruunan mehu


1. Anna kookoskerman jäähtyä jääkaapissa muutama tunti.
2. Vaahdota jäähtynyt kookoskerma ja lisää siihen chian siemenet ja mausteet.
3. Anna siementen turvota jääkaapissa noin 30 min.
4. Halkaise jäähtynyt kakku ja kostuta sitruunamehulla.
5. Lisää täytettä pohjaan ja laita kansi päälle.
6. Jos täytettä jää, niin koristele sillä kansi haluamallasi tavalla.