Tänä vuonna pääsiäisherkut tehdään siis maidottomina ja gluteenittomina, joten perinteinen rahka-mascarpone herkku ei käy. Hyydykekakun voi vallan hyvin tehdä kookosmaidosta, kuten tässä ohjeessa. Hyödynsin siinä myös Foodinin kookosmannaa makeuttajana, joka sopi todella hyvin kakun makumaailmaan. Keltaisen värinsä kakku saa Urtekramin luomu kurkumajauheesta. Tein kakun pieneen n. 15 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Isompaankin kakun voi tehdä, mutta silloin kannattaa tuplata ainekset. Kakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
pääsiäiskakkupala2018
Ainekset pohjaan
1 dl luomu mantelijauhoja
1 dl luomu kookoshiutaleita
0,5 dl luomu kookosöljyä
0,5 rkl luomu Agave-siirappia

1. Pehmitä kookosöljy lämmössä, jos se on kiinteää.
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään massaksi.
3. Vuoraa irtopohja vuoka leivinpaperilla tai kelmulla.
4. Painele pohjan taikina vuokaan tasaisesti.

Ainekset 1. täytteeseen
4 tl liivatejauhetta + n. 0,5 dl vettä
4 dl luomu kookosmaitoa
1 luomu appelsiinin mehu
0,5 rkl luomu kurkumajauhetta
3 – 4 rkl kookosmannaa (sulaa), riippuen siitä, kuinka makeaa haluaa. Tämän voi korvata esim. hunajalla tai Agave-siirapilla.
0,5 tl Bourbon vaniljajauhetta

1. Laita liivatejauhe turpoamaan veteen.
2. Purista appelsiinista mehu.
3. Pehmitä kookosmannaa, jos tarpeen.
4. Kuumenna turvonnut liivate mikrossa n. 30 sek.
5. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada vuokaan.
6. Anna hyytyä viileässä muutama tunti ennen kuin laitat viimeisen kerroksen kakkuun. HUOM! Ota päällimmäiseen kerrokseen tarvittavat pakaste mangopalat sulamaan viimeistään tässä vaiheessa.

Ainekset 2. kerrokseen

250 g pakaste mangokuutioita
1 tl liivatejauhetta ja tilkka vettä

1. Laita liivate turpoamaan tilkkaan kylmää vettä.
2. Soseuta sulaneet mangot sauvasekoittimella.
3. Kuumenna mikrossa n. 30 sek. turvonnut liivate ja lisää mangososeeseen.
4. Levitä mangosose kakun päälle ja anna hyytyä esim. yön yli. Koristele esim. paahdetuilla mantelilastuilla ja ananaskirsikoilla.
pääsiäiskakku2018