Tulipa mehevä ja maukas päärynäpiiras. Aivan loistava viikonlopun kahvipöydän  rikastuttaja. Säilyi todella hyvin myös yön yli ja tuntui, että vain mehevöityi entisestään. Tein piirakan pienehköön Iloleipurin irtopohjaiseen piirakkavuokaan, joka on ehdottomasti yksi parhaimmista vuoista.

Ainekset:

1 dl luomu kookosöljyä (käytin Urtekramin neutraalin makuista)
1,5 dl luomu kookossokeria
4 luomu kananmunaa
1 dl luomu mantelijauhetta
1,5 dl luomu kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl (n. 100 g) rouhittuja luomumanteleita
4 kpl luomu päärynää
pari palaa maidotonta ja gluteenitonta tummaa luomusuklaata sulatettuna

päärynänpuolikas2018
1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Pehmennä kookosöljyä hieman, jos se on kiinteää ja voitele pienellä nokareella vuoka.
3. Mittaa kookosöljy ja kookossokeri monitoimivatkaimeen  ja vatkaa hyvin sekaisin.
4. Lisää munat ja anna koneen vatkata useampi minuutti, niin että taikinasta alkaa tulemaan kuohkeaa ja hieman vaaleampaa.
5. Mittaa kuivat aineet (ei mantelirouhetta) ja sekoita ja lisää taikinaan yhä vatkaten.
6. Kuori ja pilko päärynät pieniksi kuutioiksi.
7. Sekoita päärynäkuutiot ja mantelirouhe keskenään.
8. Levitä piirakkataikina vuokaan ja lisää päälle päärynä-mantelisekoitus.
9. Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.
10. Sulata suklaa ja levitä se raitoina jäähtyneen piirakan päälle.
päärynäpiirakka2018