Tässä gluteeniton ja vähähiilarinen resepti paneroidusta turskasta ja lantturanskalaisista. Upposi ainakin meillä jokaiselle. Tekeminen tosin vie hieman enemmän aikaa kuin kalapuikot ja pakasteranut uuniin laittamalla, mutta maku ja terveellisyys on kaiken vaivan väärti. Annoksesta riitti kahdelle aikuiselle ja kolmelle pieniruokaiselle lapselle.

Lantturanskalaiset uunissa
n. 1 kg lanttu
0,5 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1. Kuori lanttu ja pilko se paksuhkoiksi tikuiksi.
2. Sekoita öljy ja suola kulhossa ranskalaisiin ja levitä pellille ja kypsennä uunissa 225 asteessa n. 40 minuuttia. Lisää suolaa tarvittaessa ennen tarjoilua.

Paneroitu turska
600 g turskan selkäfileitä (6 kpl)
suolaa

2 rkl Pofiber-perunakuitua
1,5 dl mantelijauhoja
0,5 tl suolaa
2 luomu munaa
n. 2 rkl kookosöljyä paistamiseen

1. Ripottele suolaa kalojen päälle molemmin puolin ja puolita fileet.
2. Laita yhdelle laakealle lautaselle Pofiber, toiselle kevyesti vatkatut munat ja kolmannelle mantelijauho ja suola.

Turskan panerointi1

Pyöritä turskapala ensin Pofiberissä ympäriinsä.

Turskan panerointi2

Laita sitten turska kanamunaan ja pyörittele siinä.

Turskan panerointi3

Lopuksi turska pyöritetään mantelijauhossa.

 

 

 

 

 

3. Paista kalat paistinpannulla kookosöljyssä välillä käännellen yhteensä n. 10 minuuttia.
4. Tarjoile lantturanskalaisten ja esim. itsetehdyn majoneesin kera.