Olen jo vuosia jättänyt kaikki kaupassa myytävät valmiit BBQ-kastikkeet hyllyyn. Melkeinpä kaikissa niissä on paljon sokeria tai fruktoosi-glukoosisiirappia ja tämän lisäksi lisäaineita, joita en mielelläni ruoassani tarjoile. En myöskään ole innostunut bbq-kastikeresepteistä, joissa käytetään esim. Coca Colaa.

Päätin siis tehdä itse kastikkeen ilman lisättyä sokeria. Kastikkeesta tuli oikein maukas ja sillä maustetut ribsit olivat täydellisiä. Ribsit kannattaa ehdottomasti ostaa maustamattomana ja raakana. Meheviä niistä tulee uunissa kypsentämällä. Rapsakan pinnan ne saavat grillissä paistamalla.

Bbq-kastike
1 punainen suippopaprika
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
3 tl savupaprikajauhetta
1 tl Jerk-mausteseosta (esim. Santa Maria)
3 dl paseerattua tomaattia
1,5 tl suolaa
2 rkl balsamicoa

1. Poista paprikasta siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi.
2. Silppua sipulit ja freesaa ne paprikan kanssa öljyssä kasarissa.
3. Lisää mausteet, paseerattu tomaatti ja balsamico.
4. Anna kastikkeen hautua hiljalleen kannen alla noin 45 minuuttia. Jos haluat kastikkeesta sileää, voit soseuttaa sen sauvasekoittimella lopuksi. Vinkki! Jos kastiketta jää yli ribsien maustamisesta, niin sen voi hyvin pakastaa.

ribsiensively
Ribsit
2 kg maustamattomia ribsejä (kylkipaloja)
suolaa
vettä

1. Sivele kylkipalojen pintaan ohuelti suolaa.
2. Laita uunipannuun vettä pohjalle ja laita palat veteen.
3. Anna muhia 150 asteessa noin 3 tuntia, niin että liha irtoaa luusta.
4. Sivele palat bbq-kastikkeella ja grillaa miedolla lämmöllä noin 30 – 40 minuuttia välillä kastikkeella sivellen.
5. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile vaikka kukkakaalisalaatin kera.
ribsit