Baba Ghanoush on osa Lähi-Idän meze-pöytää, mutta se sopii erittäin hyvin myös suomalaisen grillipöydän lisukkeeksi tai kasvisten dippailuun. Munakoisotahna on gluteenitonta ja vähähiilarista ja ennenkaikkea erittäin herkullista. Jos et muuten keksi munakoisolle käyttöä, niin kokeile tätä helppoa reseptiä.
Baba ghanous
1 iso munakoiso (tai kaksi pientä)
1-2  valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunanmehua
0,5 tl jauhettua chiliä
1 rkl Tahinia (seesamitahnaa)
nippu lehtipersiljaa
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

1. Paahda kokonainen munakoiso 225 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Käännä noin puolessa välissä.
2. Halkaise hieman jäähtynyt munakoiso pitkittäin puoliksi ja kaavi sisus. Laita sisus siivilään, että ylimääräinen neste valuu pois.
3. Laita siivilöitynyt munakoiso ja muut aineet tehosekoittimeen ja hurauta tasaiseksi. Koristele fetajuustolla tai lehtipersiljalla.
Baba ghanous eli munakoisotahna